Cara menolak lamaran kerja sesorang (Javanesse Style)

Alkisah di sebuah perusahaan besar di kawasan Keprabon, tengah melakukan beberapa tes wawancara untuk “*tidak*” menerima calon karyawan baru, tentu saja salah satu prasyaratnya adalah harus berbahasa EJD (Ejaan Jawa yg nDak
sempurna)..
Bagi yang tidak memahaminya nggih nyuwun sewu … Boso Jawi …Meniko

Wawancara ke – 1

  • G : Kowe nduwe omah opo ora…..? kamu sudah punya rumah
    atau belum?
  • a : dereng…. belum…..
  • G : Wah kowe ora iso ketompo nang kene wah..kamu ndak bisa ketrima di sini
  • a : Lho kok ngaten……..? lho kok begitu…???
  • G : Mengko kowe mesthi ngajukne utang nang perusahaan. Nanti kamu pasti ngajuin utang ke perusahaan…
  • a : Ah.. mboten kok, Sak janipun tiyang sepuh kulo niku sampun sugih. ah…ndak kok, sebenernya orang tua saya sudah kaya raya….
  • G : Yo malah ora ketompo …..ooo malah ndak ketrima…
  • a : Lho kok ngaten…..? lho kok begitu….?
  • G : Mengko kowe kerjo mung nggo hiburan, nongkrang nongkrong ae. Nanti kamu kerja cuman buat hiburan, cuman nongkrang-nongkrok thok… #@*!

Wawancara ke – 2

  • G : Kowe nduwe motor opo ora….? Kamu punya motor ndak…?
  • b : Mboten. ….tidak punya….
  • G : Ora ketompo ….Tidak diterima…..
  • b : Lho kok mboten ketompo ? ….lho kok ndak ketrima…???
  • G : Mengko kowe mesthi njaluk bantuan kredit. …Nanti kamu pasti minta bantuan kredit…
  • b : Sak janipun gadhah, ning tasih ten kampung, gampil mangke kulo beto ngriki. … Sebenernya punya, cuman masih di kampung, gampang nanti saya bawa ke sini…
  • G : Wah malah ra ketompo…. Wah….malah ndak diterima…
  • b : lho kok ngoten ………lho kok begitu..???
  • G : Tempat parkire wis ra cukup. Tempat parkirnya udah penuh…..

Wawancara ke – 3

  • G : Kowé wis lulus sarjana tenan…..? Bener kamu udah lulus sarjana?
  • c : sampun pak…. Sudah, Pak….
  • G : Ora ketompo, kéné iki golék sing SMA aé, luwih manutan lan bén mbayarémurah gak diterima, di sini cari yang cuman lulusan SMA aja, lebih nurut dan biar bayarnya murah….
  • c : Sak janipun kulo tasih badhe skripsi sebenernya saya masih belum kelar skripsi…
  • G : Malah ora ketompo….. lebih ndak diterima…
  • c : Lho kados pundi to….? lha gimana sih……?
  • G : Mengko kowé kerjo mung ngetik skripsi, lék wis lulus mesti golék kerjo neng perusahaan liyo. Nanti kamu kerja cuman ngetik skripsi, dan nanti kalo udah lulus pasti nyari kerja di tempat laen………

Wawancara ke – 4

  • G : Kowé seneng guyon opo ora ? Kamu suka becanda nggak?
  • d : Mboten pak, kulo serius nék nyambut gawé. Tidak, Pak. Saya serius kalo kerja.
  • G: Ra ketompo….. Tidak diterima….
  • d : waa……kok ngoten? waa….kok gitu?
  • G : Engko konco koncomu lan anak buahmu podho stress. Nanti temen-temenmu dan anak buahmu pada stress..
  • d : Sak jané nggih sekedhik sekedhik seneng guyon. Sebenernya ya, sedikit-sedikit suka becanda….
  • G: Malah ora ketompo. Malah ndak diterima….
  • d : Lho kok…… lho kok..??
  • G: Engko kowé mung email emailan sing lucu……. Nanti kamu cuman e-mail-emailan yang lucu…

Wawancara ke – 5

  • G : Kowé mau mréné numpak opo ? Tadi dateng ke sini naek apa?
  • e : Nitih mobil … Naik mobil…
  • G : Kowé ora ketompo Kamu ndak diterima…
  • e : Sebabipun ? sebabnya ?
  • G : Saiki BBM mundhak terus, mengko kowé njaluk mundhak bayar terus Sekarang BBM naik terus, nanti kamu minta naek gaji terus..
  • e : Wo, kulo wau namung mboncèng, kok …. Wo.. tadi saya cuman ngikut temen, kok…
  • G : Tambah ora ketompo makin ndak diterima…
  • e : Lho, lha kok … ? Lho, lha kok…?
  • G : Mengko mung gawéné mboncéng mobil kantor. Ngrusuhi ! Nanti cuman bisanya ngikut mobil kantor…. Ngerepotin!  *&$@!

Wawancara ke – 6

  • G : Anakmu akèh opo sithik ? Anakmu banyak apa sedikit?
  • f : Kathah pak banyak, Pak…
  • G : Kowé ora ketompo Kamu ndak diterima..
  • f : Sebabipun ? Sebabnya..?
  • G : Nyambut gawemu ora jenjem, mung mikir gawe uanaaaaaak terus Kamu kerja ndak konsen, cuman mikirin bikin anak meluluu…..
  • f : Lha wong namung anak adopsi, kok. Lha wong cuman anak adopsi, kok…
  • G : Tambah ora ketompo Makin ndak diterima….
  • f : Lho, lha kok … ? Lho, lha kok…?
  • G : Gawé anak baé aras2en, opo manèh nyambut gawé Bikin anak aja males, apalagi kerja…..

Wawancara ke – 7

  • G : Kowé wis ngerti gawéyanmu durung ? Kamu dah tahu kerjaanmu belum?
  • h : Dèrèng Belum
  • G : Kowé ora ketompo Kamu ndak diterima
  • h : Sebabipun ? Sebabnya
  • G : Arep nyambut gawé kok ora ngerti gaweyané ? Mau kerja kok ndak tahu kerjaannya…
  • h : Oo, nèk damelan niku mpun ngertos kok Ooo…kalo kerjaan itu sudah tahu kok…
  • G : Tambah ora ketompo Makin ndak diterima…
  • h : Lho, lha kok … ?
  • G : Kowé rak mung arep keminter, to ? Kamu kan cuman mau sok tahu..kan???

Wawancara ke – 8

  • G : Kowe ngerti kahanan kantor kéné durung Kamu tahu keadaan kantor ini belum?
  • k : Dèrèng Belum
  • G : Kowé ora ketompo Gak diterima
  • k : Sebabipun ? Sebabnya..?
  • G : Arep nyambut gawé kok ora ngerti kantoré ? Mau kerja kok ndak tahu kantornya?
  • k : Wo, sekedhik2 mpun ngertos kok Wah… sedikit-sedikit sudah tahu kok…..
  • G : Tambah ora ketompo Makin ndak diterima
  • k : Lho, lha kok … ? Lho…???
  • G : Kowé senengané ngudhal-udhal wewadi kantor, to ? Kamu senengnya ngubek-ubek gosip kantor kan?

Wawancara ke – 9

  • G : Kowé kerep loro ? Kamu sering sakit?
  • m : Mboten Tidak
  • G : Kowé ora ketompo kamu ndak diterima
  • m : Sebabipun ? Sebabnya?
  • G : Mesthi kerep mbolos, wong arang2 gering Pasti bakal sering bolos, lha wong jarang sakit…
  • m : Wah, sakjanipun nggih asring Ya..sebenernya ya sering…
  • G : Tambah ora ketompo Makin ndak diterima….
  • m : Lho, lha kok … ? Lho..?
  • G : Kantor iki ora nompo karyawan pileren di sini ndak mempekerjakan karyawan penyakitan….

Wawancara ke – 10

  • G : Kowé biso main Internét ? Kamu bisa pake internet?
  • n : mBoten Ndak bisa
  • G : Kowé ora ketompo Kamu ndak diterima
  • n : Sebabipun ? Sebabnya
  • G : Perusahaan ora nompo BI (Buta Internet) Di sini ndak nerima orang BI
  • n : Wah, sakjanipun nggih saged Wah…sebenernya sih bisa..
  • G : Tambah ora ketompo Makin ndak diterima
  • n : Lho, lha kok … ? Lho..?
  • G : Mesthi ora bakal nyambut gawé, kakèhan dolanan Internet, to? Ngenték-entekké pulsa ! Pasti bakalan ndak kerja, kebanyakan pake internet, kan? ngabisin pulsa!!!!

Wawancara ke – 11

  • G : Kowe waras opo ora? Kamu waras apa tidak ?
  • o : Lha, kulo nggih waras to Pak. Lha, saya ya waras dong, Pak….
  • G : Ra ketompo……. Tidak diterima…
  • o : Kenging nopo …..? Kenapa?
  • G : Mengko kowe mesthi ora krasan neng kene. Nanti kamu pasti ndak krasan di sini….
  • o : Niku rumiyin Pak, sakmeniko sampun rodo edan. Itu dulu, Pak…. sekarang sih sudah rada gila…
  • G : Malah ra ketompo…… Makin ndak diterima…
  • o : Pripun to niki….? Wah..gimana sih?
  • G : Mengko aku duwe saingan………. Nanti aku punya saingan…..

Dedi Irawan

PT. ALFA ARTHA ANDHAYA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s